Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Silovao, napadao i satima mučio žene: U Berlinu uhapšen muškarac porijeklom iz Srbije

Preuzmite sliku

Berlinska policija je uhapsila osobu koju se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u samo mjesec dana. Mediji javljaju da je riječ o državljaninu Srbije, javlja Deutsche Welle.

Prvo silovanje se dogodilo prije mjesec dana. A onda je u samo 31 dan ovaj uhapšen muškarac u Berlinu i okolici navodno napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu je silovao jučer u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.

“Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspjeli uhapsiti 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac”, objavio je berlinski državni tužilac sinoć na Twitteru.

Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srbijanskim pasošem koji je u razdoblju od 12. juna do sinoć (14. 7.) napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini. Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kada joj je počinitelj prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.

Silovao više žena

“Sada nam je mnogo lakše. U posljednje vrijeme smo se uvijek kretale zajedno jer smo znale da se ovdje dogodilo silovanje. Nismo išle same trčati, niti smo se vozile same, niti smo navečer izlazile same”, govori prolaznica u mjestu Kleinmachnow, u kojem je počinitelj uhapšen, u razgovoru za njemačku televiziju RTL.

Policija je još prošle srijede (8. 7.) objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih delikata. Na temelju te snimka u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počiniocu, prenosi RTL.

Kada je 28. juna počinioc napao ženu u mjestu Kleinmachnow, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobjegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinioc identifikovan na nadzornim kamerama.

U sinoćnjem hapšenju učestvovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila, prenosi bulevarski berlinski medij BZ. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,