Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sestre blizanke udario voz dok su snimale video za TikTok, jedna djevojka smrtno stradala

Preuzmite sliku

Dvije 18-godišnje sestre blizanke udario je vlak u utorak navečer na šinama u blizini željezničke postaje Hamburg-Allermöhe. Jedna sestra preminula je na mjestu nesreće, dok je druga teško ozlijeđena prevezena u bolnicu.

Navodno su se blizanke više puta našle u opasnim situacijama na željezničkim stanicama u Hamburgu. Snimale su videozapise za društvenu mrežu TikTok.

Kako prenose njemački mediji, videozapisi koje su djevojke objavile na TikTok profilima pokazuju kako su blizanke sedmicama prije nesreće tražile nevolje na šinama. Sestre blizanke su početkom januara snimile nekoliko videozapisa na pruzi u Hamburgu, piše Fenix magazin.

“Stanje teško ozlijeđene sestre i dalje je kritično”, rekao je glasnogovornik policije u Hamburgu. Stoga nije mogla biti ispitana o incidentu.

“Naša istraga će biti nastavljena u svim smjerovima”, dodaju iz policije.

Od ranije poznate policiji

Policija se nada kako će uz pomoć svjedoka uspjeti razjasniti što se tačno dogodilo na stanici S-Bahna u utorak navečer.

Sestre su od ranije bile poznate policiji zbog manjih kriminalnih djela, kao i zbog neovlaštenog boravka na pruzi.

U tom kontekstu, glasnogovornik policije ponovno je upozorio da se ne ulazi u željezničke objekte. “Boravak na pruzi je zabranjen i opasan po život”, rekao je.

Nesreće mogu rezultirati ozljedama opasnim po život ili čak sa smrtnim ishodom, kao u ovom slučaju.

“Šine nisu foto studio”, rekao je glasnogovornik policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,