Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Seks skandal: Procurili snimci političara s jahte na Jadranu

U Mađarskoj je buknuo seks skandal koji uključuje gradonačelnika iz vladajuće Orbanove stranke, jahtu pored Dubrovnika, prostitutke i lokalne izbore

U medije su procurile pornografske fotografije i snimci mađarskog gradonačelnika Zsolta Borkaija. Gradonačelnik Gyõra iz Orbanove stranke Fidesz na eksplicitnim snimcima i fotografijama seksa s navodnim prostitutkama na jahti.

Prema pisanju mađarskih medija i blogova, jahta se navodno nalazi u Jadranskom moru.

 • Novinar Balazs Cseko na Twitteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana prije izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkai u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

  Kako piše Cseko, Borkai je bio predsjednik mađarskog Olimpijskog odbora od 2010. do 2017., ali je izgubio Orbanovo povjerenje prije dvije godine.

 • “Držimo se u dobru i u zlu”

  Gradonačelnik se u ponedjeljak u izjavi za medije izvinio porodici, ali je ustrajao da nije prekršio zakon te da nije koristio javna sredstva. Otkazao je event u kampanji i naveo kako su ‘laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja na taj način nastoji odvratiti pažnju od vlastite nesposobnosti’, javlja Hungary Today.

  Dan prije, u nedjelju, objavio je fotografiju s porodicom, napisavši: ‘Držimo se u dobru i u zlu’.

 • Ipak, naknadno je priznao da se on nalazi na slikama i snimcima, ali tvrdi kako su neki dijelovi bili manipulisani. Neće dati ostavku i nastavlja s utrkom za gradonačelnika, javlja Hungary Today.

  Gradonačelnikova stranka Fidesz je prokomentarisao seks skandal rekavši da je to njegova privatna stvar. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje