Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šef ukrajinske obavještajne službe: “Putin boluje od raka, umrijet će veoma brzo”

Preuzmite sliku

Vladimir Putin je smrtno bolestan od raka i uskoro će umrijeti, izjavio je šef ukrajinske vojne obavještajne službe.

Kyrylo Budanov, ne pružajući dokaze, rekao je da zna da je smrt ruskog despota neminovna zbog toga što ruski predsjednik, kao kaže, boluje od raka.

Budanov, koji je glava obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, razgovarao je o ratu koji je u toku i ruskom lideru u intervjuu za ABC News u srijedu.

On je dodao da očekuje da će doći do prenosa vlasti na drugog ruskog prijatelja nakon Putinove smrti.

Brit Klenet iz ABC newsa je pitala Budanova da li je Putin smrtno bolestan, a šef obavještajne službe je odmah odgovorio „naravno“.

Budanov je dodao: “On je dugo bolestan”. Upitan kada misli da će doći do Putinove smrti, Budanov je rekao da misli da će to biti vrlo brzo.

 • Spekulacije o Putinovom zdravlju traju već nekoliko godina. Pričalo se da 70-godišnji ruski lider boluje od raka, Parkinsonove bolesti i brojnih drugih bolesti.

  “Mislimo da je rak”, rekao je Budanov. “Znamo to iz ljudskih izvora” koji su bliski Putinu, dodao je on.

  Budanov je takođe upitan šta misli da će se dogoditi nakon Putinove smrti, da li će neko iz Kremlja preuzeti vlast i da li će se rat u Ukrajini nastaviti.

  On je odgovorio rekavši da očekuje da će doći do “zamjene i prenosa vlasti“+”, sugerišući da bi to bilo na jednog od Putinovih prijatelja.

  “Ovaj rat treba okončati prije nego što Putin umre“+”, dodao je Budanov.

  Telegram kanal General SVR, koji navodno ima brojne insajderske izvore u Kremlju, rekao je da su Putinovi ljekari nedavno primjetili “značajno pogoršanje njegovog zdravlja” i “preporučili mu da se povuče iz bilo kakvog javnog nastupa kako bi mogao da se odmori”.

 • Telegram kanal je takođe prenio da se Putin sada veoma brzo umara.

  Takođe je sklon “čestim napadima vrtoglavice i glavobolje”, kao i “pomućenju svijesti”, dodaje se.

  Izvještaji o Putinovom lošem zdravstvenom stanju su kako tvrde pojedini mediji potkrepljeni otkazivanjem niza planiranih putovanja i javnih angažmana.

  Prošle nedjelje, 28. decembra, Putin se povukao sa planiranog putovanja u Pskov, grad blizu estonske granice. Za otkazivanje se zvanično okrivljuju “nepovoljni uslovi letenja”, ali vremenska prognoza sugeriše da je nebo vedro.

  Odložena je i posjeta najvećoj ruskoj fabrici rezervoara u Nižnjem Tagilu, na planinama Urala. Otkazano je čak i uobičajeno pojavljivanje ministara njegove vlade na kraju godine.

  Putin je takođe odbio da nastavi svoju tradicionalnu decembarsku konferenciju za štampu, na kojoj predsjednik obično govori do četiri sata i odgovara pitanja novinara i gledalaca na terenu. Čak je i Putinova voljena utakmica hokeja na ledu na kraju godine otkazana.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje