Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šef britanske obavještajne službe: Rusija će uskoro ostati bez snage u Ukrajini

Preuzmite sliku

Rusija će uskoro ostati bez snage u Ukrajini i time ukrajinskoj vojsci dati priliku da uzvrati udarac, rekao je šef britanske strane obavještajne agencije Richard Moore, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći na Bezbjednosnom forumu u Aspenu u četvrtak, Richard Moore je rekao da će se ruske trupe suočiti s problemima snabdijevanja i logistike u narednim sedmicama.

“Rusi će sve teže snabdjeti radnu snagu i materijal u narednih nekoliko sedmica. Moraće na neki način da zastanu i to će Ukrajincima dati priliku da uzvrate”, rekao je on.

Napominjući da je Rusija posljednjih sedmica napredovala samo nekoliko kilometara rekao je: “Kada zauzmu grad, od njega ne ostaje ništa… on je izbrisan, pa mislim da će uskoro ostati bez snage.”

Upitan o spekulacijama da ruski predsjednik Vladimir Putin nije dobro, šef obavještajne službe je rekao da “nema dokaza” da ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Prema podacima UN-a, u ratu je poginulo najmanje 5.110 civila, raseljeno je više od 16 miliona, dok je oko 9,2 miliona pobjeglo u druge zemlje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje