Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sastali se Erdogan i Putin: “Rezultati će pozitivno uticati na cijeli svijet”

Preuzmite sliku

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan se sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji u Iranu boravi radi Trilateralnog samita u Astana formatu.

Prvi sastanak licem u lice dvojice lidera otkako je počeo rusko-ukrajinski rat, održan je u Međunarodnoj konferencijskoj dvorani u Teheranu.

Predsjednici su se rukovali prije sastanka te imali priliku za kraća obraćanja.

Erdogan je tom prilikom podsjetio kako je u periodu kada nije održan sastanak licem u lice diplomatija s ruskom stranom održavana telefonom.

 • Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je pristup ruske delegacije ranije u Istanbulu bio pozitivan te da će rezultat današnjeg sastanka pozitivno utjecati na cijeli svijet. Erdogan se sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji u Iranu boravi radi Trilateralnog samita u Astana formatu. Prvi sastanak licem u lice dvojice lidera otkako je počeo rusko-ukrajinski rat, održan je u Međunarodnoj konferencijskoj dvorani u Teheranu. ( Ali Balıkçı – Anadolu Agency )

  Dodao je kako je današnji susret u Astana formatu velika prednost.

  ”Vani smo vidjeli prijatelje. Doista ćemo s vama danas podijeliti intenzivnu agendu. Vjerujem da se i u ovom formatu posredovanja u ovom procesu pristup Rusije odvija u pozitivnom smjeru. I na posljednjim pregovorima u Istanbulu pristup ruske delegacije je bio veoma pozitivan. Rezultati koje ćemo ovdje postići, pozitivno će uticati na cijeli svijet. Zahvaljujem u lično i ime delegacije. Nadam se da će naši susreti biti produktivni“, rekao je Erdogan.

  Erdogan i Putin sastali su se 29. septembra 2021. godine u Sočiju, u Rusiji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,