Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

S aerodroma Istanbul ponovo počeli međunarodni letovi

Preuzmite sliku

S aerodroma Istanbul jutros su ponovo počeli međunarodni letovi koji su zbog zaraze novim tipom koronavirusa obustavljeni prije otprilike dva mjeseca, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su u okviru koraka na normalizaciji od 1. juna počeli letovi unutar Turske, aerodrom Istanbul je ponovo počeo s međunarodnim letovima prema pojedinim zemljama. U tim okvirima aviokompanija Turkish Airlines (THY) počela je s letovima s aerodroma Istanbul prema Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Holandiji.

Putnici koji su svoje karte kupili prije nekoliko dana jutros u ranim satima počeli su pristizani na aerodrom. Ulazak na terminal bio je dozvoljen samo putnicima s kartom, koji su ujedno podvrgnuti kontroli termalnim kamerama. Putnici koji su došli na terminal za međunarodne letove bili su upozoreni na neophodnost poštivanja socijalne distance.

Turkish Airlines počeo je s letovima prema Berlinu, Dizeldorfu, Minhenu, Frankfurtu, Londonu i Amsterdamu. Prvi međunarodni let s aerodroma bio je onaj za Dizeldorf u 8:20 sati.

Jedna od putnica Jasmin Alara Weihs kazala je kako putuje u Frankfurt te da studira u Njemačkoj.

“Zapravo nastava je počela 20. aprila, a odvijala se online putem. Došla sam početkom marta, trebala sam se vratiti 9. aprila. Od tada sam ovdje. Stalno sam rezervisala karte, ali su otkazivane. Tri puta su otkazane, a uzela sam za prvi dan koji sam mogla. Imam državljanstvo Austrije i Turske”, rekla je ona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje