Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ruski historičar snimljen kako baca dijelove tijela djevojke u rijeku, nakon što je upucao najmanje 4 puta

Preuzmite sliku

Mediji pišu da je ubistvu prethodila svađa, a profesor je navodno organizovao zabavu u svom stanu, dok je mrtvo tijelo ljubavnice bilo u drugoj sobi

Strani mediji objavili su snimak sa nadzorne kamere na kojem se navodno vidi kako ruski historičar baca dijelove tijela djevojke u rijeku, nakon što je ubio u svojoj kući, prenosi Telegra.rs.

Sumnja se da je ugledni historičar Oleg Sokolov (63) ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), nakon čega joj je odsjekao glavu, ruke i noge.

Na snimcima se navodno vidi kako baca tri paketa u ledenu vodu u blizini svog doma, dok pored njega prolazi biciklista.

Kada se vratio sa ostalim dijelovima tijela, pao je u rijeku dok je pokušavao da baci žrtvine ruke. Na sebi je imao Napoleonovu uniformu i navodno je planirao da okonča i svoj život.

Policija je izjavila kako je Sokolov bacio dijelove tijela djevojke u rijeku Mojka u Sankt Petersburgu, a onda je, pijan, sam upao u nju.

 • Historičar je izvučen iz rijeke obolio od hipotermije, dok je kod sebe imao ranac sa ženskim rukama.

  Sokolov, vodeći historičar na bivšem univerzitetu Vladimira Putina koji je volio da se oblači kao Napoleon, jučer je priznao ubistvo koje je šokiralo Rusiju.

  – Priznao je krivicu – rekao je njegov advokat Aleksandar Počuev, dodavši da žali zbog toga i da sarađuje.

  Mediji danas iznose nove šokantne detalje o ovom slučaju. Profesor je navodno organizovao zabavu u svom luksuznom stanu, dok je tijelo ljubavnice bilo zaključano u drugoj sobi.

  Ješčenko je navodno upucana najmanje četiri puta nakon svađe, piše Daily mail.

  Policija je otkrila Anastasijino obezglavljeno tijelo i mrlju od krvi u kući historičara.

  Roditelji žrtve su u šoku, rekavši kako im kćerka nikada nije rekla ništa loše o Sokolovu.

  Sokolova prva žena preminula je od raka, a od druge žene Ane se rastavio. Ona je rekla kako je znala za njegovu vezu sa Anastasijom, koja je bila njegova učenica.

  Njen brat je rekao kako ga je Anastasija pozvala i rekla mu da se posvađala sa Sokolovim jer je željela da ide na rođendan kod prijatelja.

  – Plakala je, a ja sam joj rekao da ga ostavi već jednom – dodao je on.

  Sokolov je poznati stručnjak za Napoleona i odlikovan je francuskom medaljom Legije časti.

  Danas bi trebalo da bude održano ročište za određivanje pritvora, a Sokolov će biti pod krivičnom istragom zbog ubistva i prijeti mu do 15 godina zatvora. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje