Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ruska crkva: Ko se ne vakciniše grešan je, iskupljivaće se cijeli život

Preuzmite sliku

Ruska pravoslavna crkva osudila je ljude koji odbijaju vakcinaciju protiv Covida-19 kao grešnike i poručila im da će morati da se iskupljuju do kraja života.

Zato što se Rusija suočava sa još jednim skokom broja novih infekcija i smrtnih slučajeva.

Crkva je pozvala sve svoje vjernike da se vakcinišu pošto je u ponedjeljak registrovano još 24.353 nova slučaja virusa korona, od kojih 6.557 u Moskvi, čime je ukupan broj zaraženih od korona virusa od početka pandemije porastao na 5.635.294, prenio je Reuters.

Vladina radna grupa za borbu protiv pandemije korona virusa saopštila je da su u protekla 24 časa od uzroka povezanih s korona virusom preminula 654 pacijenta, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 138.579.

Govoreći na državnoj televiziji, mitropolit Ilarion, šef odjeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene odnose, rekao je da oni koji odbijaju da se vakcinišu čine grijeh za koji će morati da se iskupljuju tokom svog života.

“Svakodnevno svjedočim situacijama kada ljudi posjećuju sveštenika kako bi priznali da su odbili da vakcinišu sebe ili svoje bližnje i nevoljno prouzrokovali nečiju smrt”, rekao je mitropolit Ilarion, javlja portal The Moscow Times.

On je istakao da je grijeh misliti samo na sebe, a ne i na drugu osobu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,