Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rusija: U pucnjavi na univerzitetu ubijeno osam ljudi, objavljen snimak napadača

Preuzmite sliku

Osam osoba je ubijeno i šest ranjeno u pucnjavi u kampusu univerziteta u ruskom gradu Permu. Počinilac je uhapšen. Užasnuti studenti snimljeni su kako bježe iz zgrade skačući kroz prozore, javlja Russia Today.

Incident se dogodio na Državnom univerzitetu u Permu, jednom od najstarijih univerziteta na Uralu.

Fakultet je na društvenim mrežama u ponedjeljak ujutro upozorio sve koji su bili u kampusu da ga napuste, ako je moguće, ili da se zatvore u učionice.

Istražitelji su rekli da je u pucnjavi ubijeno osam osoba i više ranjeno. U međuvremenu, hitne službe u Permu saopćile su da je u incidentu nastradalo više od 10 osoba.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama koji je očigledno snimljen na licu mjesta vidi se kako studenti bježe kroz prozore.

Drugi video zapis snimljen iz zgrade prikazuje naoružanu osobu obučenu u crno i sa kacigom koja polako prolazi kampusom dok užasnuti ljudi bježe.

Kriza je završila hapšenjem počinitelja, izvijestili su univerzitet i policija. Prema nekim medijima, policija je pucala na napadača.

Zvaničnici iz policije su rekli da je napadač student univerziteta na kojem su se napadi dogodili. Raniji nepotvrđeni izvještaji identificirali su ga kao 18-godišnjeg napadača po imenu Timur Bekmansurov, koji je navodno ostavio poruku objašnjavajući svoje motive za napad na društvenim mrežama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,