Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rusi napali američku voditeljicu: Dodirivala je kosu i oblizivala usne kako bi omela Putina

Preuzmite sliku

Ruski državni TV kanal kritizirao je Amerikanku Hadley Gamble s TV kanala CNBC, tvrdeći da je “namjerno igrala na kartu seksepila kako bi odvratila pažnju Vladimira Putina”.

Voditeljica je moderirala je sjednicu energetskog foruma u Moskvi na kojoj je učestvovao i Putin.

Na to je u svojoj TV emisiji na kanalu Rossiya 1 ukazao Vladimir Solovjev, Putinov “dežurni glasnogovornik” i “propagandist”, tvrdeći kako je Hadley ciljano pokušala zbuniti ruskog vođu.

 • Emitirani snimak kojim je to želio potkrijepiti uglavnom se fokusirala na njezine noge, dok je drugi voditelj zaključio kako je voditeljica itekako vješto koristila i “govor tijela”, prenosi Jutarnji list.

  “Skinula je nekoliko kilograma, utegnula se u malu crnu haljinu i raspustila kosu, a kako bi si vizualno produžila noge, obula je par Louboutin štikli s petom od 12 centimetara – i sam dizajner Christian Louboutin svojedobno je rekao da takve cipele moraju izgledati dobro na goloj ženi jer joj daju tu uzvišenu dozu seksualnosti…, rekao je Solovjev.

  On je konstatirao i da je voditeljica “neprestano dodirivala kosu i oblizivala usne pokazujući jezik”.

  “Sve su to vrlo seksualne geste”, rekao je Solovjev.

  Kako piše The Independent, kontroverza je dobila i bizaran zaokret, a ruski mediji pojačali su seksističke napade na Gamble, tvrdeći da je njen intervju s Putinom dio američke misije “specijalnih operacija”.

  Ovo dolazi nakon otkrića u nedavnoj knjizi bivše direktorice komunikacija Bijele kuće Stephanie Grisham da je Putin na sastancima s Donaldom Trumpom birao privlačne prevoditeljice kako bi pokušao odvratiti pažnju predsjednika.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje