Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Riješena misterija nakon 30 godina: Hrvat nestao prije 30 godina, nađen u Španiji

Preuzmite sliku

Pomorac Petar Marčinko iz mjesta Čepikuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nestao je prije 30 godina. Kako piše DuList, Marčinko je živ i nalazi se u Španiji.

U aprilu 1992. iskrcao se s broda u Gijonu. Od tada ga niko nije vidio…

Naime, ove je sedmice Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su sarađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

DuList je o tome već pisao sredinom decembra, a tada su im iz policije istakli da su dokumente zaprimili službenim putem preko hrvatskog veleposlanstva u Španiji te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet i vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

Porodica je obaviještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Marčinko se kao 39-godišnjak u aprilu 1992. iskrcao s broda u španskom Gijonu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga nikada nisu vidjeli. Na kraju se ispostavilo da je ipak živ. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,