Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rano jutros odjeknule su eksplozije u Kijevu i Lavovu

Preuzmite sliku

SkyNews piše o napadima na tri ukrajinska grada tokom noći. Pretpostavlja se da se prvi dogodio u Aleksandriji, Kirovograd, oko 22.30 po lokalnom vremenu. Projektil je pogodio vojni aerodrom, rekao je gradonačelnik.

U Lugansku je tokom noći jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, rekli su ukrajinski dužnosnici. Prema regionalnoj vojnoj upravi, glavni cjevovod u Severodonjecku također je presječen, čime su prekinuti plin i voda u gradu.

U međuvremenu, regionalna vojna uprava Poltave u središnjoj Ukrajini priopćila je da je jedna osoba tamo ubijena, a druga ranjena nakon ruske vojne vatre.

Guverner Maksim Kozicki na Telegramu je potvrdio da su se i u Lavovu dogodile eksplozije te da se zračni napad dogodio između 05:46 i 07:02 po lokalnom vremenu. Rekao je da ukrajinska protuzračna obrana radi, ali nije dao dodatne informacije o tome što je pogođeno i ima li žrtava, piše BBC.

Eksplozije su tokom noći i rano jutros pogodile glavni grad Ukrajine Kijev, rekao je gradonačelnik Vitali Kličko na Telegramu. Također, rekao je da su eksplozije pogodile četvrt Darnickiju, predgrađu Kijeva. Dodao je da se ne zna koliko je stradalih i da su na licu mjesta spasioci.

Lokalni mediji izvijestili su o žrtvama u Poltavi, Severodonjecku i Lysychansku zbog ruskog granatiranja, piše Kyiv Independent. Guverner Luganske oblasti Serhiy Haidai rekao je da je jedna osoba ubijena, tri ranjene, te da je plinovod puknuo zbog ruskog granatiranja preko noći.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,