Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Putin sazvao važan sastanak, okuplja ključne ljude

Preuzmite sliku

Ruski predsjednik Vladimir Putin za danas je sazvao sastanak svog Vijeća sigurnosti, formata koji okuplja ključne ministre, političke zvaničnike i predstavnike sigurnosnih službi i vojske, objavio je u nedjelju Kremlj.

“Sastanak predsjednika sa stalnim članovima Vijeća sigurnosti predviđen je za ponedjeljak”, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Ovaj sastanak održat će se dva dana nakon što je eksplozija oštetila Krimski most.

Rusko ministarstvo saobraćaja u nedjelju je objavilo da se željeznički saobraćaj preko mosta odvija prema voznom redu.

S druge strane, vozači moraju satima čekati na prelazak mosta, objavili su mediji.

Dugi redovi stvorili su se s obje strane mosta jer se vrše stroge provjere vozila. Neki su vozači na društvenim mrežama napisali da im je trebalo između šest i 12 sati da bi prešli most dug 19 kilometara.

Putin je u subotu naredio obavještajnoj službi FSB jačanje sigurnosti mosta koji Rusiju povezuje s Krimom kao i infrastrukture za dobavu struje i plina poluotoku, prenijela je agencija Interfax iz Moskve.

Eksplozija na Krimskom mostu, strateški važnom putnom i željezničkom objektu koji povezuje Krimski poluotok s Rusijom, u subotu je urušila dionicu mosta s dvije kolničke trake, šteta je velika i jedan dio kolnika djelimično se urušio u vodu, a najmanje su tri osobe poginule, rekli su ruski zvaničnici.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, a 19 kilometara dug most, koji poluotok povezuje sa putnom i željezničkom mrežom Rusije, otvorio je uz veliko slavlje ruski predsjednik četiri godine kasnije.

Rusija je optužila Ukrajinu za napad na most, a ukrajinski zvaničnici to nisu ni potvrdili ni negirali. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,