Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Putin poslao poruku Zapadu: “Možete iskoristiti svoj uticaj da prekinete strahote u Ukrajini”

Preuzmite sliku

Rusija negira da njezine snage u Ukrajini čine ratne zločine i za pogibije civila okrivljuje ukrajinske nacionaliste i “neonaciste”, što Kijev i Zapad odbacuju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u utorak telefonom o situaciji u Ukrajini s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom i pritom pozvao Zapad da izvrši pritisak na Kijev da prekine “strahote” koje se događaju u toj zemlji, prenijele su ruske novinske agencije.

Putin je rekao Macronu da bi Zapad mogao pomoći da se prekine “ratne zločine i masovno granatiranje gradova i naselja u Donbasu”, pri čemu stradavaju civili.

Rusija negira da njezine snage u Ukrajini čine ratne zločine i za pogibije civila okrivljuje ukrajinske nacionaliste i “neonaciste”, što Kijev i Zapad odbacuju. “Zapad bi mogao pomoći da se prekinu te strahote utječući na odgovarajući način na vlasti u Kijevu i prekidom slanja oružja Ukrajini”, rekao je, prenijela je agencija RIA.  Putin je također francuskom kolegi rekao da je Moskva i dalje spremna na dijalog s Ukrajinom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje