Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Putin ‘kaznio‘ vlastitu kći: Zabranio joj putovanje jer je posumnjao da sprema ‘romantični bijeg‘ iz Rusije

Preuzmite sliku

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je kaznio svoju kćer i spriječio njezino putovanje u inostranstvo, gdje je željela proslaviti svoj rođendan. To je navodno učinio zbog straha da se ona ne namjerava vratiti u Rusiju.

Naučnica dr. Maria Voroncova htjela je, naime, odletjeti u ‘prijateljsku’ zemlju na odmor, gdje je planirala uživati na tropskoj plaži i proslaviti svoj 37. rođendan. Ovaj romantični bijeg planirala je sa svojim partnerom Jevgenijem Nagornijem (33), s kojim je započela vezu nakon raspada braka s nizozemskim biznismenom Jorritom Faassenom.

“Putin je odgovorio kategoričkim odbijanjem te pojačao mjere zaštite za njegovu kćer Mariju. Prema našim informacijama, predsjednikova najstarija kći nije se planirala vratiti u Rusiju”, stoji u izvješću ruskog medija.

U izvješću se ne navodi je li razlog njezina navodnog plana za bijeg ruska invazija njezina oca na Ukrajinu. Telegram kanal General SVR tvrdi da ima insajderske informacije o Kremlju te su prvi izvijestili o tome da Putin pati od ozbiljne bolesti, uključujući rak, što je teorija koja se sada smatra vjerovatnom.

Maria, koja je jedna od sankcionisanih ruskih državljana od strane zapadnih zemalja zbog svoje povezanosti s Putinom, ima 8-godišnjeg sina s bivšim suprugom Jorritom Faassenom. Ona sada ne smije putovati u većinu zapadnih zemalja, a ranije je planirala putovanje Evropom. Ona je najstarija Putinova kći koju je dobio s bivšom suprugom Ljudmilom. (jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje