Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Protesti u Njemačkoj protiv mjera: Sukobili se policija i demonstranti

Preuzmite sliku

Demonstranti u njemačkom gradu Kassel sukobili su se danas s policijom tokom protesta protiv epidemioloških mjera, a policija je reagovala upotrebom suzavca i pendreka kako bi spriječila okupljene da probiju policijske kordone.

Oko sedam hiljada ljudi učestvovalo je na protestima u Kaselu, a pored sukoba s policijom bilo je i nekoliko prepucavanja s kontra-demonstrantima, prenijela je njemačka novinska agencija DPA.

Nekoliko grupa, među kojima većina ekstremno desničarskih protivnika vladinih propisa za borbu protiv pandemije koronavirusa, pozvalo je na proteste u subotu u gradovima širom zemlje.

 • U Berlinu, oko 1.800 policijaca je u pripravnosti zbog mogućih nereda, ali se samo nekoliko desetina demonstranata okupilo u blizini Branderburške kapije.

  U međuvremenu, oko 300 građana okupilo se kod berlinskog bulevara Unter den Linden da protestuje protiv ekstremnih desničara.

  Policija je intervenisala kada su ekstremni desničari pokušali da napadnu fotoreportere, ali uopšteno gledano, “ne događa se puno toga ovdje”, rekla je za DPA portparolka policije. (AA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,