Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronašli tijelo malene Maddie nakon 13 godina? Policija pretražuje dvorište kod Hannovera

Preuzmite sliku

Njemačka policija od jutra pretražuje jedan vrt u blizini Hannovera, grada na sjeveru Njemačke, saopštio je ured tužioca Braunschweiga, a prenose Sky i Euronews.

– Pretres je povezan s našom istragom o slučaju nestanka Madeleine McCann, saopštila je glasnogovornica Julia Meyer za AFP.

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je 3. maja 2007. u dobi od tri godine iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz.

– Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Njemačkoj jutros je počela kopati na jednoj livadi u blizini Hannovera, gdje je Christian B. živio neko vrijeme, saopštio je dopisnik Sky Newsa.

 • Ured javnog tužioca i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem McCann.

  – Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager, kazao je.

 • Njemačka policija nedavno je ponovo otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi sumnjivac. Riječ je o 43-godišnjem Nijemcu Christianu Brückneru, koje trenutno služi zatvorsku kaznu zbog dilanja droge te čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke.

  Brückner je 2007. sa svojom maloljetnom djevojkom živio u blizini apartmana odakle je djevojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najvjerovatnije povezan s njenom otmicom, ali i ubistvom.

 • Naime, do novog glavnog osumnjičenika u slučaju McCann policija je došla nakon dojave o Brücknerovu priznanju.

  Osumnjičenik je s prijateljem bio na piću u jednom pubu kada je na televiziji objavljen prilog o djevojčici, te se Brückner povjerio prijatelju kako ju je on oteo.

  Christian Brückner živio je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunschweigu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hannovera. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje