Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pronašao 150.000 eura u kuhinjskim elementima koje je kupio na eBayu

Preuzmite sliku

Thomas Heller iz Bitterfielda u Njemačkoj kupio je polovne kuhinjske ormariće s eBaya i ostao je šokiran kada je otkrio 150.000 eura skriveno u jednom od dijelova.

 • Heller je kupio ormariće s imanja jednog starijeg para na aukcijskoj lokaciji i čak je mogao pregovarati o cijeni od 300 do 240 eura. Nakon što je sklopio svoju nagodbu, 50-godišnjak je ostao šokiran kada je otkrio dvije kutije s gotovinom skrivene u jednom od ormarića.

  Unutar kutija Heller je otkrio tajnu zalihu gotovine u ukupnom iznosu od 150.000 eura, koja je naizgled stavljena tamo i zaboravljena.

  Heller, koji je generalni direktor projekta socijalnog stanovanja, rekao je za lokalne vijesti: “Jedna koverta je bila otvorena i puno novčanica od 200 eura je ‘gledalo u mene’.”

  Međutim, umjesto da pokuša da neočekivano zaradi, pošteni kupac je otišao u obližnju policijsku stanicu da preda novac.

  “Otvorili su drugi, zaključani ormar pred mojim očima. U kovertama su bile veće novčanice. Dvjesto, petsto”, ispričao je za Bild.

  Zadivljena količinom novca i poštenjem čovjeka, policija je slučaj dostavila okružnom sudu i započela istragu kako bi pronašla prvobitnog vlasnika kuhinje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,