Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pronađeno tijelo bebe, sumnja se da je dijete britanske aristokratkinje i ljubavnika

Preuzmite sliku

Tijelo bebe pronađeno je jučer u šumskom području u južnoj Engleskoj, u blizini mjesta gdje su aristokratkinja Constance Marten (35) i njezin partner Mark Gordon (48) uhapšeni ranije ove sedmice.

“Moram vas obavijestiti da su ovog poslijepodneva policijski službenici koji pretražuju šumovito područje u blizini mjesta gdje su uhapšeni Constance Marten i Mark Gordon otkrili ostatke bebe”, rekao je sinoć detektiv Lewis Basford.

“Obdukcija će biti u dogledno vrijeme”, dodao je.

Par je uhapšen u ponedjeljak, nakon što ih je jedan čovjek vidio u Brightonu i dojavio policiji. No njihova beba nije bila s njima, pa je krenula opsežna policijska potraga.

Nestali s bebom

Constance Marten i Mark Gordon nestali s tek rođenom bebom 5. januara. Viđeni su na brojnim mjestima, uključujući Liverpool, Essex, južni London i istočni Sussex. Spavali su u plavom šatoru i izbjegavali policiju mijenjajući lokaciju. Kada bi prolazili pored nadzornih kamera, pokrili bi lica.

Policija je najviše bila zabrinuta za novorođenče jer nije primilo nikakvu ljekarsku pomoć od rođenja, kao ni majka. Policija je nudila novčanu nagradu od 10.000 funti za svaku informaciju koja bi dovela do pronalaska para i bebe.

Kći bogatog aristokrata

Constance Marten je kći aristokrata Napiera Martena, filmskog i muzičkog producenta. Njena porodica povezana je s kraljevskom porodicom, a njeno obiteljsko imanje u Dorsetu vrijedno je 100 miliona funti, uključujući vilu, četiri seoske kuće, kriket-klub i jezero.

Njen partner Mark Gordon registrovani je seksualni prijestupnik, a sa samo 14 godina silovao je susjedu, prijeteći joj vrtnim škarama i kuhinjskim nožem.

Par je živio u potpunosti izolovan otkako su se upoznali 2016. godine, nakon čega je Constance prekinula svaki kontakt sa svojim prijateljima i porodicom.

Tokom potrage Napier Marten poslao je audioporuku svojoj kćeri. Rekao je da je Constance bila “jako voljena, bez obzira na okolnosti” i dodao kako je porodica “duboko zabrinuta” za nju i dobrobit njena djeteta.

“Draga Constance, iako smo trenutno otuđeni, spreman sam, kao što sam uvijek činio i kao što je uvijek činila naša porodica, napraviti sve što je potrebno za tvoj siguran povratak nama. Preklinjem vas da nađete način da sebe i svoju malenu što prije predate policiji kako biste bili zaštićeni. Tek tada može započeti proces ozdravljenja i oporavka, koliko god dugo trajao, koliko god bio težak”, poručio je otac. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje