Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo osnivač DM-a Gotz Werner

Preuzmite sliku

Osnivač njemačkog lanca kompanija DM Gotz Werner preminuo je danas u 78. godini, saopštila je kompanija sa sedištem u Karlsrueu.

Wernerov sin, Christoph Werner, rekao je da su on i njegova porodica u dubokoj i tihoj tuzi, prenjeo je Bild. U proteklih nekoliko mjeseci Wernerova snaga je stalno opadala, tako da je morao sve više da smanjuje aktivnosti iz zdravstvenih razloga, pojasnila je njegova porodica i dodala da je taj period izdržao sa velikom hrabrošću.

Rođen u Heidelbergu 1944. godiner kao sin apotekara, a najveća želja mu je bila da i on sam jednog dana postane apotekar. U Konstanzu je završio školovanje za farmaceuta i tek po završetku školovanja počeo je da radi u očevoj apoteci. Međutim, kako se navodi, njegove ideje tu nisu naišle na dobar prijem, tako da je napustio rodni Heidelberg 1969. godine i pridružio se kompaniji “Drogerie Roth”.

Werner je 1973. godine odlučio da svoje ideje realizuje sam sa “dm-Drogerie markt” – kamenom temeljcem lanca drogerija koji je danas poznat širom Njemačke i svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,