Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Njemačke: U narednim sedmicama biće potrebna nova stroga ograničenja

Preuzmite sliku

Tokom epidemije virusa korona u Njemačkoj bilo je dostignuća, ali i neuspjeha, izjavio je njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

On je tokom obraćanja naciji rekao da će ograničenja uvedena zbog virusa korona ostati na snazi i u narednih nekoliko sedmica.

Steinmeier je naglasio da mjere zatvaranja za pojedince nisu samo stvar prihoda, već samog opstanka, te da razumije gubitak strpljenja i razočarenje zbog neuspheha u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Dosta toga je urađeno i mnogo toga smo uspjeli. Međutim, bilo je grešaka, kako tokom testiranja i vakcinacije, tako i kada se radi o digitalnim rješenjima”, istakao je Steinmeier.

Predsjednik Njemačke podsjetio je da u toj zemlji traje treći talas epidemije covid 19 i da je neophodan trud svih grupa stanovništva.

Prema riječima Steinmeier, u narednim sedmicama biće potrebna nova stroga ograničenja, te da su i on i narod svjesni toga, javio je TASS.

U Njemačkoj su uvedene stroge mjere zatvaranja, ali su otvorene škole, vrtići, frizerski saloni, cvjećare i knjižare.

Najnovije ankete pokazale su da je tek 19 odsto od gotovo 1.500 ispitanika zadovoljno radom Vlade Njemačke, 79 odsto je nezadovoljno, a dva odsto je bilo neodlučno kada se radi o pomenutoj temi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje