Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznati trgovački lanac podnio zahtjev za stečaj

Preuzmite sliku

Poznati trgovački lanac obućom J.H. Pölking podnio je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka.

Pogođeno je više od 3.000 radnji koje trgovački lanac snabdjeva širom Njemačke i drugim evropskim zemljama, prenosi Fenix magazin.

Kako izvještava stručni časopis Shoez, kompanija se očigledno boji nesolventnosti. To je uzrokovano raznim krizama od 2020.

Kompanija je osnovana 1894. godine.

“Naše poslovanje će se nastaviti u cjelosti. Nastavljamo da snabdjevamo ​​trgovce obućom iz našeg trenutnog kataloga. Plate radnika osigurane su ukupno tri mjeseca”, kaže direktorka Angelika Pölking.

Činjenica da je još jedan trgovac cipelama nesolventan nije iznenadio stručnjaka Andreasa Hesea (Univerzitet u Koblenzu). Budućnost cipela trenutno se vidi prvenstveno u online prodavnicama.

Ali, u slučaju J. H. Pölkinga pogođeno je i online poslovanje. Grupacija također uključuje Lemax shoe-fashion GmbH, koja upravlja s 13 podružnica i nekoliko online radnji. I ovde su osigurane plate radnika za naredna tri mjeseca.

Cilj stečaja je održivo restrukturirati kompaniju i time je repozicionirati za budućnost, kao i da bude konkurentna, kažu iz kompanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje