Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet žene koju je usmrtila ajkula na ljetovanju u Hurgadi

Preuzmite sliku

Ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad

Elisabeth Sauer (68), penzionerka iz Austrije, otišla je sa  suprugom 2. juna na ljetovanje u Hurgadu u Egiptu, a samo dan pred polazak kući, 2. jula, usmrtila ju je ajkula.

Vezano | Ajkula ubila još jednu ženu u Egiptu: Stradala 500 metara dalje od mjesta prve žrtve 

Naime, ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad. Uznemirujuću scenu snimili su svjedoci, a teško povrijeđena žena, kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu, odmah je prebačena u bolnicu.

Međutim, uprkos naporima medicinskog osoblja podlegla je zadobijenim povredama, a vjeruje se da je preminula od “šoka”, odnosno srčanog udara kao i uslijed velikog gubitka krvi.

 • Lokalna Zelena stranka u Kramzahu u Tirolu, saopćila je da je Elisabeth bila lokalni odbornik od 1998. do 2004. godine.

  – Žalimo zbog odlaska naše Elisabeth, koja je stradala u tragičnoj nesreći. Naše najdublje saučešće porodici! Zauvijek će biti upamćena po svojoj toplini i saosjećanju – naveli su oni.

  Podsjetimo, nakon što je austrijska penzionerka Elisabeth preminula usljed stravičnog napada ajkule u egipatskom ljetovalištu, austrijski portal “Heute” prenio je da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

  Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti i nalazila se “u kasnim četrdesetim” godinama.

  – Žene su napadnute dok su plivale – piše u objavi Ministarstva na Facebooku.

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,