Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potrošio na prostitutke oko 22.000 KM krivotvorenih novčanica: ‘I slijepac bi vidio da su lažne!‘

Preuzmite sliku

Muškarac je ženi platio 2.000 krivotvorenih eura prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švicaraca drugoj prostitutki

Nakon što je 50-godišnji muškarac potrošio na prostitutke krivotvorenog novca u vrijednosti od 22.000 KM, osuđen je tri godine uslovne zatvorske kazne na sudu u Švicarskoj zbog prevare, krivotvorenja novca i stavljanje istog u promet.

Novac kojeg je sam printao kod kuće bio je tako loše napravljen ‘da bi i slijepac vidio da je lažan’, kazao je predsjednik suda u Baselu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala položiti krivotvoreni novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je dobila.

Nakon što nije uspjela uplatiti novac na bankomat, 39-godišnja žena neobične novčanice prijavila je policiji.

Krivotvoreni novac korišten je u dva navrata, u junu i septembru 2019. za plaćanje seksa dvjema ženama.

Muškarac je jednoj ženi platio 2.000 krivotvorenih eura prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švicarskih franaka drugoj prostitutki.

Na sudu je 39-godišnjakinja kazala kako je primila novčanice jer su joj izgledale kao prave ‘u lošim svjetlosnim uslovima’ u muškarčevom domu, piše Local.

Advokati okrivljenika branili su ga da je žena primila novac dobrovoljno uprkos tome što je bilo jasno da se radi o krivotvorinama.

Policija koja pretražila njegovu kuću optuženog otkrila je još krivotvorenih novčanica koje je printao na kućnom printeru.

Policija je ostala šokirana činjenicom da je muškarac zaista mislio da će novac moći cirkulirati tržištem nezamijećeno pošto novčanice nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru

Prostitucija u Švicarskoj je legalna i regulisana te postoji nekoliko licenciranih bordela širom zemlje, primarno u Zurichu, prenosi Jutarnji list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje