Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policajci školarcu podmetnuli drogu i tražili mito, a onda je uslijedila osveta (VIDEO)

Dva mlada policajca u Rusiji odlučila su da na lagan način dođu do novca što se ispostavilo kao velika pogreška.

Nime, oni su zaustavili 16-godišnjeg tinejdžera kod kojeg su navodno pronašli drogu i tražili su mu novčani iznos od 300 hiljada rubalja (8300 KM) kako bi sve zaboravili. Tinejdžer je podigao na bankomatu novac sa računa oca jer je kod sebe imao karticu (100.000 hiljada rubalja) i predao ih policajcima ali je nakon svega slučaj prijavio policiji.

 • Samo nekoliko sati kasnije uslijedila je akcija u kojoj su ova dva nečasna policajca lišena slobode. Ispostavilo se kasnije kako je školarac po imenu Anton inače sin bogatog biznismena iz Sankt Petersburga.

  Tinejdžer je istražiteljima kazao kako mu je pronađena droga podmetnuta i kako su od njega policajci tražili novac da slučaj ne prijavljuju. Nakon što su policajci uzeli dio novca 16-godišnjem Antonu su kazali da im treba predati još novca međutim umjesto tinejdžera kojeg su ucijenili na dogovorenom mjestu čekala ih je zasjeda nakon čega su lišeni slobode.

  Uhapšeni 26-godišnji Nikita Lavrentijev i 29-godišnji Aleksandar Boykov pokušali su pobjeći ali nisu daleko odmakli. Kod njih je pronađen iznos novca koji im je predao tinejdžer samo nekoliko sati ranije.

  Policajcima se na teret stavlja mito i iznuda, a ukoliko budu proglašeni krivim prijeti im suspenzija. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,