Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte snimak: Češki tajkun vozio Bugatti brzinom od 417 km/h!

Preuzmite sliku

Češki tajkun, koji je u novom modelu “Bugatti Shirona” vozio njemačkim auto-putem preko 400 kilometara na čas, mogao bi dobiti dvije godine zatvora, navode njemački mediji.

Spis je proslijeđen tužilaštvu i kreće se u podizanje optužnice iako je vozio dionicom A2 autoputa, na kojoj nema ograničenja brzine. Međutim, kako se navodi vozač je ipak pod istragom.

Njemačka policija objavila je da je riječ o Radimu Paseru, vlasniku “Bugatti Shirona”, koji bi mogao da bude optužen za zabranjenu trku, navodi list “San”.

Ukoliko slučaj dođe na sud, Paser bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvora. Paser se sam snimao kako vozi dionicom njemačkog auto-puta rekordnom brzinom.

Nakon što je prije nekoliko godina već vozio 400 kilometara na čas, sada je oborio svoj “rekord” i zabilježio 417 kilometara na čas.

Snimak pokazuje da vozi “brzinom munje” i mimoilazi druge automobile.

Njemačke vlasti traže način da spriječe ovakve nepromišljene izlete, odnosno da odgovarajućom kaznom obeshrabre potencijalne lovce na ovakve rekorde.

Tužilaštvo se nije obaziralo na Paserove riječi da mu je sigurnost bila na prvom mjestu te da je zato prvo odradio servis na kolima, a potom izabrao vožnju ravnom dionicom sa tri trake u vrijeme kad je promet najrjeđi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje