Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podrška ljekarima: Erdogan sa suprugom Emine aplaudirao medicinskim radnicima

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan aplauzom su pružili podršku doktorima i medicinskim radnicima za borbu protiv pandemije korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Erdogan je na zvaničnom Twitteru profilu objavio videozapis na kojem se može vidjeti kako zajedno sa suprugom Emine aplaudira, u znak podrške ljekarima i medicinskim radnicima koji ovih dana ulažu velike napore kako bi pomogli građanima.

    ‘U moje, ime moje porodice i cijelog naroda šaljem selame i naravno aplauze za naše heroje, naše medicinske radnike koji naporno rade i ulažu velike napore u borbi protiv korona virusa’, poručio je Erdogan.

  • Ovim povodom se na Twitteru oglasila i Emine Erdogan, također zahvalivši svim doktorima i medicinskim radnicima za njihov uloženi trud.

    ‘Aplauz doktorima i medicinskim radnicima’ globalna je kampanja na društvenim mrežama kojom građani u zemljama pogođenim korona virusom izražavaju podršku izlaskom na balkone i aplaudirajući doktorima, medicinskim radnicima. Na društvenim mrežama kruže slični videozapisi iz Italije, Španije, Njemačke, Francuske i zemalja regije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje