Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plan za povratak navijača obustavljen u Velikoj Britaniji

Preuzmite sliku

Plan da se navijači postepeno vrate na sportske događaje u Velikoj Britaniji počevši od 1. oktobra je obustavljen, kazao je britanski ministar kabineta Michael Gove, prenosi Anadolu Agency (AA).

Planovi su preispitivani ranije ovog mjeseca nakon porasta dnevnog broja slučajeva koronavirusa, a pilot događaji bili su ograničeni na prisustvo 1.000 ljudi.

Britanski nivo upozorenja na COVID-19 povećan je na “četiri“, što znači da je prenos virusa “visok ili raste eksponencijalno“. Nove mjere objaviće britanski premijer Boris Johnson kasnije u utorak.

Govoreći za “BBC“, Gove je potvrdio da će plan za postepeni povratak navijača biti obustavljen.

“Nastojali smo u postepenom programu za povratak navijača dozvoliti većem broju ljudi da se vrate na tribine, ali to ne bi značilo da ćemo imati stadione pretrpane navijačima. Trenutno razmišljamo kako možemo zaustaviti taj program, jer ono što želimo učiniti je osigurati da se, kada okolnosti dopuste, vrati više ljudi. Vjerojatnost širenja virusa je manja nego u zatvorenom, ali opet je u prirodi velikih sportskih događaja puno miješanja ljudi“, rekao je Gove te dodao da će pilot program također biti obustavljen.

Većina sportova u Velikoj Britaniji igra se iza zatvorenih vrata od uvođenja restriktivnih mjera zbog koronavirusa u martu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,