Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pink Panter iz Srbije osuđen u Grčkoj: Odnio nakit vrijedan 3,5 miliona eura

Preuzmite sliku

Apelacioni sud u Dodikanezu smanjio je za dvije godine kaznu Dejanu Petkoviću, srpskom državljaninu, za kog grčki mediji pišu da je član međunarodne grupe pljačkaša Pink Panter.

On je tako pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog pljačke nakita i luksuznih satova, čija je vrijednost veća od 3,5 miliona eura.

Smanjenje je uslijedilo jer je priznao djela, ali i zbog toga što ranije nije osuđivan, piše Blic.

Tokom suđenja, svjedočio je i brančni par, vlasnici jedne od juvelirnica u čijoj je pljački učestvovao srpski državljanin i iz koje je odnijet nakit vrijedan 1,5 miliona eura. Oni su kazali da im je osim finansijske štete pljačka izazvala i zdravstvene probleme.

– Ispričali su da je nekoliko muškaraca posjećivalo zlataru i da su se lažno predstavljali kao mušterije, kao i da su kasnije shvatili da su dva dana prije pljačke, kredama obilježili mjesto na roletnama na kojima su potom i provalili da bi u nju ušli – prenose grčki mediji.

Vlasnica zlatare, navodno je prepoznala sve učesnike, a saradnici osuđenog Petkovića, takođe naši državljani, ranije su osuđeni na kazne od od pet do 14 godina. Kao vođa grupe je još 2012. osuđen Predrag Vasić i to na 14 godina zatvora.

– Grupa je formirana još 2007. Pljačke su vršili uglavnom na ostrvima, Rodosu, Kosu i Santoriniju. Vasić je prvi uhapšen 2009. na aerodrdomu, kada je pokušao da se ukrca na let za Beograd, a kasnije su hapšeni i ostali – podsjetili su mediji.

Tri pljačke zbog kojih je Petković osuđen, kako navode, dogodile su se 2007. na grčkim ostrvima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje