Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet parova blizanaca dijele istu učionicu u vrtiću (FOTO)

Preuzmite sliku

Među mališanima koji se u vrtiću u mjestu Darende, nedaleko od turskog grada Malatya, pripremaju za osnovnu školu, u istoj grupi nalazi se pet parova blizanaca.

Istu grupu i učionicu vrtića Yavuz Sultan Selim u Malatyi, dijele blizanci Mira i Mina Gungor, Zeynep i Gulsan Sanal, Berra i Begum Umay, Zubeyir i Seyma Ovaci, te Inci i Ipek Tepe.

Simpatični blizanci su omiljeni među prijateljima u vrtiću, a većini njih, kao i odgajateljima ove ustanove, često se desi da ih miješaju.

Vrtić u Darendi djeluje već 11 godina, a direktor ove ustanove Gazi Kurtoglu izjavio je kako do sada nije imao priliku susresti se sa učionicom gdje se nalazi pet parova blizanaca.

“Oni se veoma simpatični i svi u vrtiću ih mnogo vole. Koliko god odgajateljima bilo ponekad i teško da ih raspoznaju, oni su izvor naše radosti. Meni se često dešava da ih teško raspoznajem. Ali, riješim svoj problem tako što ih zovem imenom”, ispričao je Kurtoglu.

Slične “probleme” pri raspoznavanju blizanaca ima i odgajateljica Berna Zeliha Cihan. Ona je istakla da ih je posebno teško raspoznati kada se identično obuku ili na isti način urede kosu.

Jedna od sestara blizankinja Berra Umay također, navodi da je odgajatelji često zamijene sa sestrom.

“Mi tada lijepo kažemo, ‘ja sam Berra, a ja sam Begum’. Ali, oni nas ponovo miješaju”, kazala je Berra. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,