Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pet najbolje plaćenih mini poslova u Njemačkoj: Satnica moguća i do 29 eura

Preuzmite sliku

Ako radite u Njemačkoj pravilo je jasno – što je veća satnica, to morate manje raditi. Isti princip vrijedi i za mini-posao, odnosno mini job, piše Fenix Magazin

Osobe koje rade mini-posao najčešće imaju minimalnu satnicu. Na primjer, ako želite raditi kao konobarica ili konobar, možete očekivati ​​satnicu od 12 eura samo bez napojnice.

Dakle, kako biste zaradili 520 eura mjesečno, morate raditi 43 sata mjesečno.

Koji mini-posao je najbolje plaćen?

Kako pronaći mini-poslove koji su zapravo bolje plaćeni? Specijalizirani njemački mediji, usporedio je bruto satnice i naveo najbolje plaćene mini-poslove.

Ovo je prvih pet:

Statist ili glumac:

Kao statist ili glumac, preuzimate manje uloge na filmu, televiziji, pozorištu ili u reklamama i u prosjeku zarađujete 29 eura. Za 520 eura mjesečno ne morate raditi više od 18 sati na mjesec.

Tutori:

Rašireno i dobro plaćeno zanimanje u kojemu možete računati na 28 eura po satu. Preduslov je, naravno, visoka stručnost iz predmeta koji predajete. Ovdje je dovoljno samo 19 sati mjesečno da ostanete unutar ograničenja mini-posla.

Promoter:

Ovdje javno reklamirate proizvode firmi ili organizacija. Ako se ne bojite prići strancima i stojati iza reklamiranog proizvoda, ovdje možete zaraditi u prosjeku 23 eura, a za 520 morate raditi samo 23 sata mjesečno.

Garderober:

Brinete o garderobi glumaca ili pomažete pri oblaćenju u luksuznim buticima. Ovdje se zaradi oko 21 euro po satu. Znači: radite 25 sati mjesečno ako ovo želite raditi kao mini-posao.

Prevoditelj:

Kao prevoditelj možete, na primjer, preuzeti posao po narudžbi i obično puno radite od kuće. Preduslov je, naravno, dobro vladanje jednim ili više stranih jezika. Ako je to slučaj, u prosjeku zarađujete 21 euro i morate raditi 25 sati mjesečno za 520 eura.

Manje egzotični mini-poslovi koji su također dobro plaćeni:

Ako volite biti na otvorenom, možete raditi kao turistički vodič. Oni vode turiste kroz grad, informišu turiste o znamenitostima i historiji grada. Za to možete očekivati ​satnicu od 26 eura. Kako biste zaradili 520 eura mjesečno trebate raditi 26 sati.

Prije nego što se prijavite za posao od 520 eura, prvo biste trebali odvagnuti prednosti i nedostatke izabranog posla.

Ako volite raditi u miru, možete raditi u pošti, na primjer. Tu sortirate poštu i pripremate je za slanje Deutsche Postom ili drugim firmama. Oni u prosjeku zarađuju 16 eura po satu i moraju raditi 33 sata mjesečno za 520 eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,