Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pet gradova u Evropi u kojima vaš novac ove zime vrijedi više

Preuzmite sliku

Ako tražite neki zimski „city break“, tada je sasvim dobra ideja da u nekom od ovih gradova provedete nekoliko dana.

Nude vam svašta zanimljivo, a pritom, za dobar provod u njima, nije potrebno dizati kredit. Zahvaljujući visokoj inflaciji, rastućim računima za energiju i generalno povećanim troškovima života, jeftina putovanja važniji su no ikad. Postoji nekoliko različitih načina mjerenja koliko je destinacija pristupačna. Od cijene javnog prijevoza, hrane i pića do cijena hotela i ulaznica za atrakcije, tu su razne opcije kada govorimo o pristupačnom putovanju.

Novo istraživanje firme za iznajmljivanje automobila DiscoverCars.com pokazalo je koja su evropska odredišta povoljna za odmor. Istraživanje je u obzir uzelo broj pristupačnih restorana, prosječnu cijenu hotela i najma automobila, kao i cijene najvećih gradskih atrakcija.

  • Prema dobivenim rezultatima, najbolje (odnosno najpovoljnije) evropsko odredište ove zime je poljski grad Krakow. S jeftinim najmom automobila, povoljnim smještajem i najvećom atrakcijom koja je besplatna (slavni trg Rynek Glowny), drugi poljski grad po veličini najbolja je oklada.

  • Nakon njega slijedi njemačka metropola Berlin, koja nudi pregršt povoljnih restorana te besplatni ulazak u Reichstag. „Bronzanu“ medalju osvojio je Tallinn, a TOP 5 zatvaraju Budimpešta i Prag. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,