Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pariz: Napadač koji je nožem ubio četiri osobe bio gluh, nedavno prešao na islam

Preuzmite sliku

Čovjek koji je ubio četiri uposlenika policijske uprave u Parizu identificiran je kao gluhi IT radnik koji je nedavno prešao na islam.

Michael Harpon, koji je imao 45 godina, ubijen je u francuskoj prijestolnici nakon što je na smrt izbo jednu ženu i tri muškarca u sjedištu policije, prenio je BBC.

Zvaničnici su rekli da napad ima sličnosti s drugim incidentima koji su povezani ili izvedene od strane radikalnih terorističkih grupa.

Izvor blizak slučaju navodi da je pokrenuta istraga zbog “zamjerki koje je napadač imao protiv svojih kolega”, ali je dodao da se “terorizam ne može isključiti”.

Harponova supruga Ilham privedena je nakon što su policajci pretresli njihov stan u Gonesseu, oko 10 kilometara od mjesta napada.

Par se vjenčao 2014., a Harpon je prešao na islam prošle godine nakon što su dobili svoje prvo dijete.

Rođen na karipskom otoku Martinique, koji pripada Francuskoj, Harpon je gluh od ranog djetinjstva.

Kolege su opisale Harpona kao ‘pouzdanog’ zaposlenika koji je imao puna sigurnosna odobrenja i nikada ranije nije prouzrokovao probleme.

Do nasilnog incidenta došlo je tokom radnog vremena u kancelariji nakon svađe koja je razbjesnila Harpona koji je uzeo nož i na smrt izbo četiri osobe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,