Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osvojio jackpot i ne želi ostati anoniman: Bio sam crna ovca u porodici, neka znaju da sam bogat

Preuzmite sliku

Na izvlačenju u loto igri 24. septembra, 41-godišnji Kürsat Y. iz Dortmunda osvojio je jackpot u iznosu od gotovo 10 miliona eura. Dobitni loto listić uplatio je u dortmundskoj četvrti Nordstadt, 22. septembra.

Chico, kako ga zovu prijatelji, medijima je rekao kako je bio zaboravio na loto listić i tek ga je potražio kad je u novinama pročitao da je izvučen jackpot u iznosu 9.927.511,60 eura. Dobitne brojeve je usporedio njegov najbolji prijatelj.

Prijatelj ga je potom nazvao i rekao: – Duboko udahni. Ti nisi milioner, ti si multimilioner!

– Odmah sam otrčao roditeljima i rekao im za nevjerojatan dobitak. Jedva sam disao, vrištao sam od sreće dok sam trčao ulicama do roditelja. Svi su mislili kako sam lud. Kod kuće sam plakao. Rekao sam majci: Mama, mi smo bogati.

Kürsat Y. je kazao kako je imao 12 godina kad je s roditeljima napustio Tursku i došao u Njemačku. Kad je odrastao zanat je izučio u ThyssenKrupp AG, njemačkom konglomeratu poznatom po proizvodnji dijelova za automobile.

– U jednom trenutku sam skrenuo s dobrog puta, upao sam u dugove i godinama igrao lutriju. Dobivao sam, ali i gubio na hiljade eura. Bio sam crna ovca svoje porodice, rekao je Kürsat Y.

Kad je dobio novac od lutrije, dao je otkaz na poslu i kupio Ferrari, Porsche, skupocjeni sat i svoj omiljeni kafić.

Lutrija redovno upozorava dobitnike neka ne govore o svom dobitku, no Kürsat Y. ne mari. – Svi bi trebali znati koliko sam bogat, kaže on, preosi Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje