Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Osuđeni na doživotni zatvor: Na zabavi drogirali i silovali 14-godišnju djevojčicu koja je potom ostala trudna

Oxfordski trio, Mohammed Karrar, Bassam Karrar i Anjum Dogar, osuđeni su na doživotni zatvor. Smatra se da su između 2002. i 2005. godine jednu 14-godišnju djevojčicu mamili na zabave. Na jednoj od tih zabava, drogirali su je i silovali onesviještenu. Djevojčica je nakon silovanja ostala trudna.

Tri muškaraca koji su silovali ranjivu učenicu, osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu piše Daily mail.

Mohammed Karrar, Bassam Karrar i Anjum Dogar su se sprijateljili sa ‘osamljenom, bez prijatelja’ četrnaestogodišnjom djevojčicom i počeli su njenu žrtvu tako što su je odveli na zabave i dali joj alkohol i drogu prije nego što su postavili zahtjeve za seksualne radnje.

Žrtva je bila tako ranjiva i tako obmanuta misleći da su ovi muškarci njeni pravi prijatelji – osjećala se nesposobnom da odbije njihove zahtjeve. Njihov odnos nije prepoznala kao iskorištavanje, kao rezultat njihove podmukle i dugotrajne kampanje. Policija je saopštila da je njihovo predatorsko ponašanje u Oxfordu došlo do vrhunca kada su muškarci žrtvu stavili u stanje komatoznosti, koristeći koktel droge i pića na zabavi.

“Probudila se sa užasnim bolovima i povredama, te je shvatila da su je napili i silovali” rekao je portparol policije.

Na njen užas, kasnije je otkrila da je ostala trudna kao rezultat napada te je abortirala. Poroti je trebalo pet sati i tri minuta da ih proglasi krivima jednoglasnom presudom, nakon suđenja na sudu u Oksfordu koji je završen u decembru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje