Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se brat dječaka kog je uhapšeni mafijaški boss istopio: “Nadam se da će patiti kao što je patilo nedužno dijete koje je ubio”

Preuzmite sliku

Italijanska karabinjerska policija uhapsila je u ponedjeljak Matea Messinu Denara, najtraženijeg mafijaškog bossa u zemlji koji je bio u bijegu tri decenije.

Messina Denaro, uhvaćen u Palermu, navodno je šef sicilijanske mafije Cosa Nostra.

Osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor za svoju ulogu u ubistvu antimafijaških tužitelja Đovanija Falkonea i Paola Borsalina 1992.

Prema sopstvenom priznanju, “Dijabolik”, kako mu je nadimak, prvi put je ubio s 18 godina, ali najgnusniji zločin koji se povezuje s njim je ubistvo 12-godišnjeg dječaka Giussepea Di Matea koji se dogodilo 1993.

Naime, Denaro je iz osvete prema njegovom ocu (koji je navodno imao neke dokaze protiv njega) oteo dječaka, mučio ga, dve godine držao u zarobljeništvu i na kraju ga zadavio i tijelo bacio u kiselinu.

Bio je to zločin koji je zaprepastio Italiju, a gotovo 30 godina poslije Giussepeov brat Nikola kaže da nakon hapšenja u Palermu osjeća nešto između radosti i bola.

– Pročitao sam negdje da je Denaro teško bolestan. I upravo zbog toga nadam se da će još dugo živjeti i patiti što je duže moguće. Da pati kao što je patio moj brat. Nedužno dijete. Moja porodica, nakon što je primila vijest o hapšenju, osjećala je nešto između radosti i bola. Nažalost, ovo što se dogodilo u ponedjeljak otvorilo je naše stare rane. U svakom slučaju, zahvaljujemo svima koji su učestvovali u hvatanju Denara, a sada želimo da saznamo istinu. Želimo saznati kako je moguće da smo 30 godina čekali na njegovo hapšenje – rekao je Nicola di Matteo, prenio je “Jutarnji list”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje