Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odlučio prošetati bolnicom da se uvjeri u prisustvo korona virusa, a onda je dobio 3 mjeseca zatvora

Preuzmite sliku

Kierran Stevenson osuđen je na kaznu od 3 mjeseca zatvora nakon što je prošetao po lokalnoj bolnici kako bi se sam uvjerio u uticaj koronavirusa, a o svom posjetu pisao je na Facebooku. 

Kako je opisao, niko ga nije posebno provjeravao i smatra da medicinsko osoblje nije ozbiljno shvatilo sigurnosne mjere, piše Index.hr.

“Hodao sam po bolničkim hodnicima, čak sam došao i do intenzivne, niko me nije zaustavio. Razgovarao sam s dvoje zaposlenika, jedan nije ni nosio masku”, napisao je između ostalog na Facebooku.

Brzo nakon objave je uhapšen, a uz zatvorsku kaznu mora platiti i 300 funti, udruzi medicinskog osoblja u Engleskoj.

Glasnogovornik policijske uprave Valleyja je istakao kako je ovim činom ugrozio medicinsko osoblje i prekršio mjere zabrane kretanja koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa.

Kierran je svojim postupkom htio dokazati kako se koronavirus ne razlikuje od obične gripe.

“Ne kažem da covid-19 ne postoji, to je respiratorni virus, ali se uglavnom fokusira na starije i nemoćne, isto kao i standardna gripa. Mnogi ljudi iz dana u dan umiru od normalnih s*anja, ali su ubačeni u covid-19 statistiku kako bi se pandemija nastavila”, napisao je na Facebooku.

Iz policijske uprave istakli su kako nisu olako donijeli odluku da uhapse Kierrana, ali na njegovom primjeru žele pokazati i ostalima da ozbiljno shvate situaciju i poštuju mjere i zabrane. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje