Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nove blagajne: Njemački lanac trgovina uvodi novi način plaćanja

Preuzmite sliku

Trgovački lanac Aldi Süd želi uvesti revoluciju u plaćanju na blagajnama i uvesti nove koncepte naplate u trgovinama. Diskontni div objavio je to u priopćenju za javnost u srijedu. Novi sistemi prethodno su testirani u pilot-projektu, piše Fenix magazin

Radi se o dva nova rješenja za plaćanje na blagajnama. Naime, u odabranim trgovinama u urbanim sredinama u budućnosti će postojati blagajne za samoplaćanje, koje su već poznate iz supermarketa.

“Mnoge male kupovine obavljaju se u trgovinama koje su, na primjer, u blizini škola ili uredskih zgrada. Registri za samostalnu blagajnu idealni su ovdje kako bi se izbjegla gužva i mogući redovi na blagajni”, izjavio je André Giesen, direktor nacionalnih prodajnih operacija u Aldi Südu.

  • Duple blagajne

    Aldi Süd stvara potpuno novi način plaćanja s takozvanim duplim blagajnama. Prema priopćenju za javnost, sve poslovnice Aldi Süda postupno će se opremiti barem jednom proširenom blagajnom na kojoj se mogu brinuti o dva kupca u isto vrijeme. Ove produžene blagajne imaju dvostruko okno za robu s dva odvojena EC terminala i pisačima računa.

    Ovakve blagajne bi također trebale dati više vremena za pakiranje. Inovacije bi se trebale implementirati u prvom kvartalu 2023.

    Drugi supermarketi i diskonti također isprobavaju nove koncepte kupovine i plaćanja. Rewe, Netto i Edeka već neko vrijeme imaju samoposlužne blagajne, a Lidl ih trenutno testira u odabranim poslovnicama u Portugalu i Francuskoj. U Penny and Rewe trgovinama možete čak i skenirati robu svojim pametnim telefonom dok kupujete, a platiti tek kasnije na blagajni.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje