Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nova pravila na plažama: Zabrana puštanja muzike, određen razmak između suncobrana…

Grčka vlada usvojila je danas nove mjere ponašanja na plažama, a neke od njih podrazumijevaju da je na plažama dozvoljeno 40 kupača na 1.000 kvadratnih metara, kao i da minimalan razmak između suncobrana može da bude četiri metra, odnosno jedan metar između dvije sjenke njihovih oboda, piše Oslobođenje.

Te mjere usaglasili su ministri razvoja, civilne zaštite, prava i unutrašnjih poslova, a radi sprečavanja širenja virusa korona.

Na snazi i dalje ostaje zabrana puštanja muzike, organizovcanja događaja, upotreba barova, dok je dozvoljeno ispijanje kafe i sokova.

Kako se navodi, dozvoljena je upotreba jednog suncobrana na dvije ležaljke, sa izuzetkom porodica sa malom djecom, razmak između ležaljki može da bude najmanje 1,5 metara, a nisu dozvoljeni ni timski sportovi koji podrazumijevaju kontakt.

Dozvoljeno je i da se na plaži prodaju upakovani proizvodi, dok je u prodavnicama blizu plaže dozvoljeno imati sto i stolicu na otvorenom, a zaposleni moraju da koriste maske.

Kazne za kompanije koje prekrše neku od mera varira u zavisnosti od stepena rizika, a kreću se u visini od 5.000 do 25.000 evra i suspenzijiom rada od 15 do 20 dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,