Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Norveška: Bonuse od 4.000 eura isplatili prije nadolazećih praznika

Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije Ikea, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za Božić i Novu godinu

Brojne kompanije u Norveškoj su mnogo prije nadolazećih praznika svojim uposlenicima isplatili bonuse za BožićNovu godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedna od tih kompanija je i Ikea koja je ove godine svojim zaposlenicima u Norveškoj puno prije praznika isplatila praznične bonuse u vrijednosti od 40.000 kruna, ili oko 4.000 eura.

Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za Božić i Novu godinu.

– Svaki radnik koji je u našoj kompaniji proveo najmanje posljednjih šest mjeseci dobit će bonus – naveli su iz ove kompanije koja će za praznične bonuse izdvojiti oko 12 miliona eura.

Navodi se da su ovo do sada najveći bonusi za Božić i Novu godinu koje je isplatila ova kompanija u Norveškoj.

– Kada postižemo dobre rezultate, to je, prvenstveno, zahvaljujući našim radnicima. Zato im se želimo odužiti, a bonusi su dobar način da to uradimo – poručili su iz Ikea.

Naveli su i kako je finansijska godina od septembra 2018. do augusta 2019. bila veoma dobra i efikasna za Ikeu sa snažnim i stabilnim rastom.  Kompanija je ostvarila značajan rast u odnosu na 2018. godinu, kada je njihova prodaja pala prvi put u 20 godina, a planovi za izgradnju četiri nova postrojenja su odgođeni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,