Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Noćni klub pretvoren u centar darivanja krvi uz zvukove pjesama Queena, Bee Geesa i Michaela Jacksona

Preuzmite sliku

Jedan švicarski noćni klub, zatvoren zbog pandemije i ograničenja koja su uslijedila, pretvoren je u privremeni centar za darivanje krvi, donoseći novi život praznoj, višespratnoj hali koja je prethodno vrvjela od zabave.

 • Lusteri koji su nekada osvjetljavali plesni podij za hiljade gostiju u noćnom klubu MAD u studentskom gradu Lausanne sada osvjetljavaju put medicinskim sestrama, koje primaju darovatelje krvi, uz zvukove pjesama Queena, Bee Geesa i Michaela Jacksona, piše Reuters.

  “Bilo je skoro srceparajuće vidjeti uspavano mjesto poput ovog koje postoji već gotovo 35 godina”, rekao je menadžer Igor Blaska. “Pa smo, naravno, bili ponosni što smo organizirali sve one aktivnosti koje su bile moguće”.

 • Noćni klub u okrugu Flon, koji bi obično bio u srcu gradskog noćnog života, zatvoren je sad već gotovo 10 mjeseci zbog ograničenja usmjerenih na ograničavanje širenja COVID-19.

  Švicarsku je teško pogodio drugi val pandemije. Ukupno je zabilježeno više od 350 hiljada slučajeva zaraze i preko 5.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

 • Jedan darovatelj krvi koji je u klub prethodno dolazio zbog zabave rekao je kako je lijepo vratiti se u MAD – skraćeno od ‘Moulin a Danse’ ili ‘plesni mlin’, na čijem je krovu obješen divovski crveni točak.

 • “Došao sam bez postavljanja dodatnih pitanja jer je to legendarno mjesto”, rekao je Olivier Rebel.

  “Jedan dio mene govorio je – izađi iz kuće, vrati se na mjesto na koje više ne ideš, ali koje je puno sjećanja. Bilo je baš lijepo”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje