Nedjelja, 16. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačko tužilaštvo istražuje RTL: Zbog vijesti o pedofilu pretučen nedužni čovjek

Preuzmite sliku

Televizijska kuća RTL našla se na udaru kritika nakon što je grupa muškaraca pretukla stanovnika Bremena misleći kako je riječ o pedofilu o kojem je izvještavala ova televizija. Njemačko tužilaštvo potvrdilo je da zbog incidenta vodi istragu protiv RTL-a.

“Protiv RTL se vodi istraga koja bi trebalo pokazati da li postoje osnove sumnje za počinjeno krivično dijelo”, saopćeno je iz Državnog tužilaštva u Bremenu.

Njemački mediji prenose kako se policiju dobrovoljno prijavio muškarac koji je zajedno s drugim osobama teško povrijedio 50-godišnjeg muškarca navodeći da su pomislili kako je riječ o osobi za koju se na RTL-u tvrdilo na je pedofil.

Naime, u prilogu informativnog programa ove televiziji tvrdilo se da u jednoj bremenskoj četvrti živi pedofil zbog čega je grupa muškaraca napala nedužnog susjeda koji se na svu sreću više ne nalazi u životnoj opasnosti.

Pretučeni 50-godišnjak uopće se ne nalazi u prilogu RTL-a, a policija tvrdi kako ni muškarac kojeg je ovaj mediji stvarno snimao nema nikakve veze s pedofilijom.

Iz RTL-a brane se time da se u prilogu ni u jednom trenutku ne tvrdi da je riječ o pedofilu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,