Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemački ministar traži fotografa, plata 350.000 eura

Preuzmite sliku

Njemački ministar klime i privrede Robert Habek, iz redova Zelenih, uz pomoć svog ministarstva traži profesionalnog fotografa, a koji bi, za ovo radno mjesto, trebao dobiti više nego pristojnu platu, pišu njemački mediji.

Naime, kako prenosi Fenix magazine, riječ je o oglasu o kojem svi pričaju ovih dana u Njemačkoj. U samom oglasu navedeno je da bi izabrani fotograf trebao dobiti više od 350.000 eura i to u roku od dvije godine.

Dakle, fotograf će biti zaposlen na ugovor koji bi trajao od 1. januara 2023. do 31. decembra, 2024. godine.

Kako se dalje navodi u oglasu, moguće je produženje ugovora od dvije godine.

“Ministarstvo u kratkom roku traži fotografa za pratnju ministra i za fotografisanje po narudžbi”, navedeno je u oglasu za posao.

Kao glavno mjesto rada naveden je Berlin. Prema opisu posla, glavno mjesto rada za traženog profesionalnog fotografa su prostorije Ministarstva privrede u Berlinu.

Zadaci budućeg fotografa: fotografisanje prilikom putovanja i sastanaka, obezbjeđivanje slika i obrada slika, naručeno fotografisanje za odnose s javnošću Ministarstva privrede, te arhiviranje napravljenih fotografija.

Njemački mediji navode kako u oglasu nije navedeno fiksno radno vrijeme. Zainteresovani za ovo radno mjesto trebali bi požuriti jer je konkurs otvoren do 6. decembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje