Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Vandali na džamijskim vratima ostavili svinjsku glavu

Preuzmite sliku

Nepoznati vandali ostavili su svinjsku glavu na ulazna vrata džamije u Stuttgartu, a incident se dogodio sinoć pola sata prije ponoći, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o džamiji Fatih koja djeluje pod okriljem Turske islamske zajednice Diyanet (DITIB), u regiji Vaihingen Enz. Dvije osobe došle su do džamije 23:30 sati, ostavile svinjsku glavu na vratima i pobjegle. Incident su zabilježile sigunosne kamere.

Predsjednik Udruženja pri Fatih džamiji Latif Pekmezci kazao je kako su dvojica napadača do džamije došli minibusem, na kojem je bilo ispisano ime kompanije.

Pekmezci je izrazio i tugu zbog incidenta, posebno zbog činjenice da se dešava u toku mjeseca ramazana. Obaviještena je policija, te je pokrenula istragu kako bi što prije bio utvrđen identitet napadača. (Tuzlanski.ba)

  • Nepoznati vandali ostavili su svinjsku glavu na ulazna vrata džamije u Stuttgartu, a incident se dogodio sinoć pola sata prije ponoći, javlja Anadolu Agency (AA).
    Radi se o džamiji Fatih koja djeluje pod okriljem Turske islamske zajednice Diyanet (DITIB), u regiji Vaihingen Enz. Dvije osobe došle su do džamije 23:30 sati, ostavile svinjsku glavu na vratima i pobjegle. Incident su zabilježile sigunosne kamere. ( DİTİB – Anadolu Agency )

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,