Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Stariji građani Berlina u redu za vakcinaciju, taksisti nude besplatan prevoz

Preuzmite sliku

Ispred centra za vakcinisanje u Berlinu danas stariji građani, koji imaju prioritet u imunizaciji, čekaju u redu da prime vakcinu protiv korona virusa, a kako se ne bi stvarale gužve oko centra i tako izbjeglo dalje širenje virusa, taksi vozači nude besplatan prevoz nakon vakcinacije.

U redu svi nose zaštitne maske i održava se socijalna distanca, a kao dodatna mjera predostrožnosti dobrodošla je i dobra volja taksista koji pomažu najstarijima.

Stariji ljudi su najugroženiji zbog hroničnih bolesti koje imaju, ali i jer češće razvijaju teže oblike bolesti, a infekcije koronavirusom među tom populacijom neprestano su rasle posljednjih mjeseci.

Inače, uprkos mjerama zatvaranja, u Njemačkoj je i danas registrovano više od 1.000 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom i 21.237 novih infekcija, što je ukupan broj smrtnih slučajeva povećalo na 36.537, a broj potvrđenih infekcija na više od 1,8 miliona od početka pandemije.

Od svih smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Njemačkoj, 88 posto zabilježeno je među osobama starim 70 godina ili starijima, s prosjekom od 84 godine. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,