Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka policija u punoj pripravnosti: Tragaju za beskućnikom po šumi, razoružao 4 policajca…

Preuzmite sliku

U scenama koje podsjećaju na film “Rambo”, njemačka policija juri beskućnika koji se krije u šumi, nosi borbenu opremu i, između ostalog, naoružan je lukom i strijelom, piše Kurir.

Blizu 100 policajaca patrolira šumom uz pomoć specijalnih snaga, helikoptera i policijskih pasa, dok je potraga u ponedjeljak ušla u drugi dan.

Policija u Openauu, na jugozapadu Njemačke, upozorila je lokalno stanovništvo da ostane kod kuće. Objavljena je i fotografija 31-godišnjeg muškarca, koji ima luk, strijelu, nož i najmanje jedan pištolj. Policiji je poznat po ranijim prekršajima, uključujući ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

Vlasti nisu imenovale osumnjičenog, ali ga je Bild identifikovao ga je kao Yvesa Rauscha, objavivši njegovu fotografiju u vojnoj odeći. Policija je saopštila da je u nedjelju obavještena da se „sumnjivi muškarac kreće oko kolibe u šumi“.

Četiri službenika, koji su upućeni na mjesto događaja, potvrdili su da je osumnjičeni isprva sarađivao nakon što su mu prišli. Međutim, tada im je, iznenada, zaprijetio vatrenim oružjem, ne ostavljajući im “vremena da reaguju”.

Natjerao je policajce da predaju oružje prije nego što je pobjegao, a vjerovatno je uzeo i policijsko naoružanje. Bild navodi da je Rausch živio tri godine u blizini prije nego što je deložiran iz kuće jer nije plaćao najamninu. Radio je na željeznici, kao i na golf terenu, rekao je njegov bivši komšija ga je opisao kao “ne laku osobu”.

Razno oružje i kanisteri benzina pronađeni su u njegovom stanu nakon što su ga deložirali, kao i mala streljana na tavanu. Muškarac je potom neko vrijeme živeo u svom automobilu prije nego što je ušao u kolibu na ivici šume.

Kako se navodi, proveo je neko vrijeme u zatvoru jer je strijelom gađao svoju djevojku. Portparol policije je rekao da ovaj muškarac ima psihičke probleme i da mu ne treba prilaziti.

Policijsko oružje bili su poluautomatski pištolji koji mogu imati do 16 metaka, što znači da bi mogao da ima još dodatna 64 metka na raspolaganju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,