Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Otac iz BiH i njegova djeca osuđeni na nekoliko godina zatvora zbog pokušaja ubistva

Preuzmite sliku

Zemaljski sud u Darmstadtu osudio je nedavno oca i njegovih troje djece na nekoliko godina zatvora nakon eskaliranog spora između dvije porodice.

Prema optužnici suda, četvero optuženika napala su četiri člana druge porodice 7. maja 2020. u Darmstadtu pred desetak svjedoka i teško ih ozlijedila. Naime, 57-godišnji otac iz Bosne i Hercegovine osuđen je na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva u dva slučaja i nanošenja opasne tjelesne ozljede. Njegova dva sina, u dobi od 32 i 25 godina, i 38-godišnja kći osuđeni su na četiri godine i tri mjeseca te dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, prenosi Fenix-magazin.

Navodi se da je 57-godišnjak dva puta pucao u dvojicu braće od 32 i 30 godina, a također je udario drškom od pištolja u lice njihovog 60-godišnjeg oca. Najmlađi optuženik i njegova sestra negirali su sudjelovanje u napadima. Pozadina pucnjave bio je spor između dvije porodice u kojoj su dvije generacije povezane brakom, a sve zbog boravišta djece 38-godišnjakinje. Optuženi moraju platiti dodatnih 80.000 eura odštete žrtvama. Presude još nisu pravomoćne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje