Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Nevjerovatna pljačka transportnog vozila sa novcem

Preuzmite sliku

Spektakularna pljačka transportnog vozila sa novcem dogodila se jutros na ulicama Berlina.

Četiri muškarca obučena u uniforme radnika komunalnog preduzeća sa fantomkom na glavi izletjela su iz Audija dok su pripradnici obezbjeđenje novcem punili bankomat Volksbank.

Napadači su pojurili prema čuvarima, prijetili im oružjem i poprskali ih suzavcem. Oni su novac sa transportnog vozila sa novcem prebacili u svoje vozilo, a ukradena količina novca u ovom trenutku nije poznata. Prema riječima jednog od svjedoka, torba sa novcem bila je natrpana u prtljažnik Audija, ali je torba bila toliko velika da se prtljažnik nije mogao potpuno zatvoriti. Ubrzo nakon toga, lopovi su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Prema BILD-u, policija je otkrila da su registarske tablice na Audiju ukradene ranije u Zehlendorfu. Policija je prijavu o pljački dobila u 10 sati.  Dva čuvara su povrijeđena i nalaze se u bolnici, a jedan od njih je teško povređen.

“Način izvršenja pljačke bio je relativno organizovan. Lopovi su bili nemilosrdni da bi došli do novca. Takođe su koristili nasilje”, rekao je portparol policije.

Policija je pronašla napušteni Audi koji se podudara sa opisom vozila koje su koristili lopovi na Urbanstrasse u Kreuzbergu. Takođe je pronađen još jedan Audi, ali je zapaljen. U ovom trenutku se provjerava da li neko od ova dva vozila ima veze sa pljačkom. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,