Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Njemačka: Migrant osuđen na doživotnu kaznu zbog silovanja i ubistva

Jedan migrant osuđen je u Njemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentice medicine.

Taj slučaj je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima u toj zemlji.

Sud u Frajburgu donio je odluku da zbog prijetnje koju predstavlja, Hussein Khavari treba da ostane doživotno u zatvoru, prenose agencije, pozivajući se na njemačku agenciju Dpa.

Agencija France press piše da je Hussein Khavari, nepoznatog godišta i porijekla, priznao da je napao studenticu medicine Mariu Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

On je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariu Ladenburger sa njenog bicikla, silovao je i bacio u rijeku bez svijesti, gdje se utopila.

On je u Njemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Afganistana, a da je u vrijeme kada je počinio zločin imao 18 godina. U izvještaju stručnjaka i izjavama svjedoka navedeno da je tada imao 22 godine.

Deutche Welle navodi da je taj migrant prethodno bio osuđen zbog napada na jednu ženu u Grčkoj, ali da je pušten ranije iz zatvora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,